Bitcoin

Hvem oppfant Bitcoin?

Det er mye som ikke er sagt om hvem som grunnla Bitcoin, og det er altfor mye som er sagt om hvem som kanskje har grunnlagt valutaen. Ingen er helt sikre på hvem som var den første til å finne opp valutaen men mange snakker om en person som heter Satoshi Nakamoto. Han er en 37 år gammel japaner som ingen egentlig vet så mye om. Grunnen til at navnet har blitt lekket ut som personen som fant opp Bitcoin var fordi han skrev et dokument om hvordan Bitcoin skulle være og hvordan det kan bygges.

Når Bitcoin da ble startet var det Satoshi som bygget det opp sammen med andre folk. Alle jobbet sammen på internett så ingen visste hvem han egentlig var eller hvordan han egentlig så ut. Det er veldig mye som skal passe når man jobber sammen, så å bygge hele denne valutaen på nett uten å få noen som helst problem er ganske imponerende. Det er et skikkelig team arbeid som skjedde når man bygget opp Bitcoin under Satoshi sin ledelse. Han har fortsatt ikke sagt noe om hvem han er eller i det hele tatt er involvert lengre.

Bruksområder

Bitcoin snakkes det mye om og spesielt om hvordan den skal brukes. Du kan kjøpe bitcoin for å tjene på det ved å selge for en høyere pris. Det er ofte slik at når folk prøver å forstå noe som er nytt så har de vanskeligheter med å forstå det fulle og det hele bruksområde for den nye tingen. Tenk bare på hvordan det kan ha seg at noen klarer å lage en digital valuta som kan brukes overalt og som ikke har noen som helst affiliasjon til en stat eller et land. Det er akkurat dette som er kjernen til å forstå hvordan man kan bruke Bitcoin på en måte som du aldri kan bruke en vanlig valuta. Bitcoin som en kryptovaluta har et mye bedre bruksområde enn andre valutaer. Det gjør at du kan bruke Bitcoin om du vil handle med noen i et land som andre land ikke liker, eller som andre land ikke vil at du skal bruke deres valuta i. Bitcoin er på denne måten en objektiv valuta som du kan bruke overalt.

Lønnsomhet

Hele poenget til grunnleggeren av Bitcoin var at hele systemet skulle drives av de som var en del av systemet. Det betyr at du som eier Bitcoin og har en PC eller en mobiltelefon skulle ha muligheten til å koble deg inn i nettverket og være med på å drifte nettverket slik at nettverket alltid var veldig stabilt. Når alle bidrar så vil alle også få litt betalt. Det blir fort verre når det man bidrar med gir en såpass med inntekt at andre ser en mulighet til å tjene. Det vi ganske raskt så med Bitcoin var at spesialiserte selskaper med spesialiserte dataprogrammer kom inn og begynte å ta over fordi de kunne gjør mer for billigere, samt at prisen falt per transaksjon.